Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Ευαγγελία Κ. Λάππα»

Από Μακεδονομάχοι
 
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από τον ίδιο χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ονομάζομαι Ευαγγελία Λάππα του Κωνσταντίνου και της Νίκης. Είμαι απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Σπάτων. Γεννήθηκα το 2004 στην Αθήνα και μεγάλωσα σε πολύτεκνη οικογένεια στα Σπάτα Αττικής. Η μακρινή καταγωγή της οικογένειάς μου είναι από τα χωριά του Σουλίου. Στον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζω λογοτεχνικά και ιστορικά βιβλία, κυρίως με θέμα τον Μακεδονικό Αγώνα, τους Βαλκανικούς Πολέμους και της περιόδου του Μεσοπολέμου. Επίσης, ασχολούμαι με τη συγγραφή βιβλίων, ποιημάτων και την αρθρογραφία κειμένων ιστορικού περιεχομένου. Από την Γ’ Γυμνασίου, άρχισα να γράφω, το πρώτο μου βιβλίο «[[Το Ημερολόγιο του Μοναστηρίου|Το ημερολόγιο του Μοναστηρίου]]», το οποίο και βραβεύθηκε την επόμενη χρονιά στον [https://www.youtube.com/watch?v=W7iSiahfm2s 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου] στην κατηγορία «Ειδική Κατηγορία Βιβλία Γνώσεων» και κυκλοφόρησε από τις [[:Κατηγορία:Εκδόσεις «Νάμα»|Εκδόσεις «Νάμα»]]. Στις αρχές του 2021 κυκλοφόρησε και το δεύτερο βιβλίο μου «[[Το μοιρολόι του Μοναστηρίου]]» από τις [[:Κατηγορία:Εκδόσεις «Πελασγός»|Εκδόσεις «Πελασγός»]], που αποτελείται από την ομώνυμη ποιητική μου συλλογή μαζί με την ποιητική συλλογή του Μοναστηριώτη πολύτεκνου, δασκάλου, λόγιου και ποιητή Πέτρου Κυριαζή (1876- 1925), «Οἱ βόγγοι τοῦ Μοναστηρίου» του 1911. Παράλληλα με τα παραπάνω ασχολήθηκα με την καταγραφή Μακεδονομάχων από μαρτυρίες, βιβλία και ιστοσελίδες. Αυτή η μελέτη μου εξελίχθηκε σε μια βάση βιογραφικών 8.757 Μακεδονομάχων, μέχρι στιγμής. Έτσι με αυτό το υλικό δημιούργησα μια ιστοσελίδα (wiki) με το όνομα [[Αρχική σελίδα|«Μακεδονομάχοι»]].  
+
Ονομάζομαι Ευαγγελία Λάππα του Κωνσταντίνου και της Νίκης. Είμαι απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Σπάτων και φοιτήτρια του τμήματος Ιστορικού και Αρχαιολογικού, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Γεννήθηκα το 2004 στην Αθήνα και μεγάλωσα σε πολύτεκνη οικογένεια στα Σπάτα Αττικής. Η μακρινή καταγωγή της οικογένειάς μου είναι από τα χωριά του Σουλίου. Στον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζω λογοτεχνικά και ιστορικά βιβλία, κυρίως με θέμα τον Μακεδονικό Αγώνα, τους Βαλκανικούς Πολέμους και της περιόδου του Μεσοπολέμου. Επίσης, ασχολούμαι με τη συγγραφή βιβλίων, ποιημάτων και την αρθρογραφία κειμένων ιστορικού περιεχομένου. Από την Γ’ Γυμνασίου, άρχισα να γράφω, το πρώτο μου βιβλίο «[[Το Ημερολόγιο του Μοναστηρίου|Το ημερολόγιο του Μοναστηρίου]]», το οποίο και βραβεύθηκε την επόμενη χρονιά στον [https://www.youtube.com/watch?v=W7iSiahfm2s 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου] στην κατηγορία «Ειδική Κατηγορία Βιβλία Γνώσεων» και κυκλοφόρησε από τις [[:Κατηγορία:Εκδόσεις «Νάμα»|Εκδόσεις «Νάμα»]]. Στις αρχές του 2021 κυκλοφόρησε και το δεύτερο βιβλίο μου «[[Το μοιρολόι του Μοναστηρίου]]» από τις [[:Κατηγορία:Εκδόσεις «Πελασγός»|Εκδόσεις «Πελασγός»]], που αποτελείται από την ομώνυμη ποιητική μου συλλογή μαζί με την ποιητική συλλογή του Μοναστηριώτη πολύτεκνου, δασκάλου, λόγιου και ποιητή Πέτρου Κυριαζή (1876- 1925), «Οἱ βόγγοι τοῦ Μοναστηρίου» του 1911. Παράλληλα με τα παραπάνω ασχολήθηκα με την καταγραφή Μακεδονομάχων από μαρτυρίες, βιβλία και ιστοσελίδες. Αυτή η μελέτη μου εξελίχθηκε σε μια βάση βιογραφικών 8.757 Μακεδονομάχων, μέχρι στιγμής. Έτσι με αυτό το υλικό δημιούργησα μια ιστοσελίδα (wiki) με το όνομα [[Αρχική σελίδα|«Μακεδονομάχοι»]].  
  
 
Στη συνέχεια έγγραψα το βιβλίο «[[Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ της Πολύτεκνης Οικογένειας στον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ – Βιογραφίες Πολυτέκνων Μακεδονομάχων|Η προσφορά της Πολύτεκνης Οικογένειας στον Μακεδονικό Αγώνα]]» (Βιογραφίες Πολυτέκνων Μακεδονομάχων) που κυκλοφόρησε από τις [[:Κατηγορία:Εκδόσεις «Νάμα»|Εκδόσεις «Νάμα»]].  
 
Στη συνέχεια έγγραψα το βιβλίο «[[Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ της Πολύτεκνης Οικογένειας στον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ – Βιογραφίες Πολυτέκνων Μακεδονομάχων|Η προσφορά της Πολύτεκνης Οικογένειας στον Μακεδονικό Αγώνα]]» (Βιογραφίες Πολυτέκνων Μακεδονομάχων) που κυκλοφόρησε από τις [[:Κατηγορία:Εκδόσεις «Νάμα»|Εκδόσεις «Νάμα»]].  

Τελευταία αναθεώρηση της 20:33, 7 Σεπτεμβρίου 2022

Ονομάζομαι Ευαγγελία Λάππα του Κωνσταντίνου και της Νίκης. Είμαι απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Σπάτων και φοιτήτρια του τμήματος Ιστορικού και Αρχαιολογικού, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Γεννήθηκα το 2004 στην Αθήνα και μεγάλωσα σε πολύτεκνη οικογένεια στα Σπάτα Αττικής. Η μακρινή καταγωγή της οικογένειάς μου είναι από τα χωριά του Σουλίου. Στον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζω λογοτεχνικά και ιστορικά βιβλία, κυρίως με θέμα τον Μακεδονικό Αγώνα, τους Βαλκανικούς Πολέμους και της περιόδου του Μεσοπολέμου. Επίσης, ασχολούμαι με τη συγγραφή βιβλίων, ποιημάτων και την αρθρογραφία κειμένων ιστορικού περιεχομένου. Από την Γ’ Γυμνασίου, άρχισα να γράφω, το πρώτο μου βιβλίο «Το ημερολόγιο του Μοναστηρίου», το οποίο και βραβεύθηκε την επόμενη χρονιά στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου στην κατηγορία «Ειδική Κατηγορία Βιβλία Γνώσεων» και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Νάμα». Στις αρχές του 2021 κυκλοφόρησε και το δεύτερο βιβλίο μου «Το μοιρολόι του Μοναστηρίου» από τις Εκδόσεις «Πελασγός», που αποτελείται από την ομώνυμη ποιητική μου συλλογή μαζί με την ποιητική συλλογή του Μοναστηριώτη πολύτεκνου, δασκάλου, λόγιου και ποιητή Πέτρου Κυριαζή (1876- 1925), «Οἱ βόγγοι τοῦ Μοναστηρίου» του 1911. Παράλληλα με τα παραπάνω ασχολήθηκα με την καταγραφή Μακεδονομάχων από μαρτυρίες, βιβλία και ιστοσελίδες. Αυτή η μελέτη μου εξελίχθηκε σε μια βάση βιογραφικών 8.757 Μακεδονομάχων, μέχρι στιγμής. Έτσι με αυτό το υλικό δημιούργησα μια ιστοσελίδα (wiki) με το όνομα «Μακεδονομάχοι».

Στη συνέχεια έγγραψα το βιβλίο «Η προσφορά της Πολύτεκνης Οικογένειας στον Μακεδονικό Αγώνα» (Βιογραφίες Πολυτέκνων Μακεδονομάχων) που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Νάμα».

Στα μέσα του έτους 2021 έγραψα το βιβλίο «Ο ακρίτας της Αδριατικής - “Εστίν ουν Ελλάς” και ο Αυλών ...στη σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο» που επίσης κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Νάμα».

Πολλά από τα ποιήματά μου έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο και το ένα εξ αυτών, το ποίημα: «Στον “άγιο” της πολιτικής Ιωάννη Καποδίστρια», έχει βραβευθεί στον 11ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ε.Π.Ο.Κ. (Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος) με Βραβείο Β + ΕΠΑΙΝΟ και στον 17ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Ε.Λ.Β.Ε. (Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος) με το 3ο Βραβείο Μαθητών Γ’ Λυκείου.

Επίσης ένα άρθρο μου με τίτλο «Η Άγκυρα της Ελλάδας» έχει βραβευθεί στην κατηγορία 'Δοκίμιο' στον 12ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ε.Π.Ο.Κ. (Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος) με το Α΄ Βραβείο.

Στα πλαίσια των 200 χρόνων από το 1821 συμμετείχα σε μια διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία» στις 20 Μαρτίου 2021, την οποία διοργάνωσε το Σωματείο «Εστία Πατερικών Μελετών», με μία ομιλία με θέμα «Γεώργιος Καστριώτης (Σκεντέρμπεης) - Ο συνεχιστής της ένδοξης ιστορίας της Ρωμανίας και εμπνευστής των αγωνιστών του ’21».