Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από Μακεδονομάχοι
Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκης
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
μ (Αντικατάσταση κειμένου - «# Μαρτυρία» σε «* Μαρτυρία»)
 
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από τον ίδιο χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 8: Γραμμή 8:
| county_of_origin      = [[:Κατηγορία:Χανίων|Χανίων]]
| county_of_origin      = [[:Κατηγορία:Χανίων|Χανίων]]
| date_of_birth          = 1879
| date_of_birth          = 1879
| date_of_sacrifice      = 1986
| date_of_sacrifice      = [[:Κατηγορία:1986|1986]]
| father                = Στυλιανός Φραγκιαδουλάκης
| father                = Στυλιανός Φραγκιαδουλάκης
| mother                = Σοφία
| mother                = Σοφία
Γραμμή 17: Γραμμή 17:




'''Φραγκιαδουλάκης Εμμανουήλ''' (1879 - 1986) Η ιδιότητα του στον αγώνα ήταν [[:Κατηγορία:Οπλαρχηγός|Οπλαρχηγός]].
'''Φραγκιαδουλάκης Εμμανουήλ''' (1879 - [[:Κατηγορία:1986|1986]]) Η ιδιότητά του στον Μακεδονικό Αγώνα ήταν [[:Κατηγορία:Οπλαρχηγός|Οπλαρχηγός]].


==Βιογραφικό==
==Βιογραφικό==
Ο Εμμανουήλ Φραγκιαδουλακης ήταν το πρώτο από τα 5 παιδιά του Στυλιανού και της Σοφίας Φραγκιαδουλακη. Είχε άλλους τέσσερις αδερφούς. Πολέμησε πρώτα το 1897 στον ελληνοτουρκικο πόλεμο έπειτα έφυγε για την Μακεδονία και πολέμησε όλο το χρονικό διάστημα στον Μακεδονικό Αγώνα. Πολέμισε μαζί με τον [[Ιωάννης Καραβίτης|Ιωάννη Καραβίτη]]. Μόνο όταν τελείωσε ο Μακεδονικός Αγώνας έφυγε από τη Μακεδονία και γύρισε πίσω. Τραυματηστηκε νομίζω 5 φορές και τη μία ειδικά σώθηκε ως εκ θαύματος. Το 1909 παντρεύτηκε και από εκεί και πέρα απέκτησε 8 παιδιά. 4 αρσενικά 4 θυλικα. Ήταν ένας πατριώτης που είχε πάρα πολύ μεγάλη θέληση να πολεμήσει για την πατρίδα που ακόμα και την κατοχή ήθελε να πολεμήσει. Κατά τη διάρκεια της ζωής του έχασε 2 παιδιά και ειδικά στο δεύτερο από την στεναχώρια του τυφλωθηκε. Από το 1953 έως το 1986 που πέθανε ήταν τυφλός εξαιτίας της στεναχωριας για το χαμό των παιδιών του. Τον πατριωτισμό του τον πέρασε και στα παιδιά του και έτσι την περίοδο της κατοχής ήταν ενεργά μέλη σε αντιστασιακες ομάδες.  
Ο Εμμανουήλ Φραγκιαδουλακης ήταν το πρώτο από τα 5 παιδιά του Στυλιανού και της Σοφίας Φραγκιαδουλακη. Είχε άλλους τέσσερις αδερφούς. Πολέμησε πρώτα το [[:Κατηγορία:1897|1897]] στον ελληνοτουρκικο πόλεμο έπειτα έφυγε για την Μακεδονία και πολέμησε όλο το χρονικό διάστημα στον Μακεδονικό Αγώνα. Πολέμισε μαζί με τον [[Ιωάννης Καραβίτης|Ιωάννη Καραβίτη]]. Μόνο όταν τελείωσε ο Μακεδονικός Αγώνας έφυγε από τη Μακεδονία και γύρισε πίσω. Τραυματηστηκε νομίζω 5 φορές και τη μία ειδικά σώθηκε ως εκ θαύματος. Το [[:Κατηγορία:1909|1909]] παντρεύτηκε και από εκεί και πέρα απέκτησε 8 παιδιά. 4 αρσενικά 4 θυλικα. Ήταν ένας πατριώτης που είχε πάρα πολύ μεγάλη θέληση να πολεμήσει για την πατρίδα που ακόμα και την κατοχή ήθελε να πολεμήσει. Κατά τη διάρκεια της ζωής του έχασε 2 παιδιά και ειδικά στο δεύτερο από την στεναχώρια του τυφλωθηκε. Από το [[:Κατηγορία:1953|1953]] έως το [[:Κατηγορία:1986|1986]] που πέθανε ήταν τυφλός εξαιτίας της στεναχωριας για το χαμό των παιδιών του. Τον πατριωτισμό του τον πέρασε και στα παιδιά του και έτσι την περίοδο της κατοχής ήταν ενεργά μέλη σε αντιστασιακες ομάδες.


<div id='FileFighterBiography'></div>
==Φωτογραφίες==
 
<div id='CustomFighterBiography'></div>
 
==Φωτογραφίες ==
<gallery class="center">
<gallery class="center">
File:Φραγκιαδουλάκης Εμμανουήλ.jpg|Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκης
File:Φραγκιαδουλάκης Εμμανουήλ.jpg|Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκης<br/>(Πηγή: Μαρτυρία του δισέγγονου του Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκη, Νικολάου Φραγκιαδουλάκη)
</gallery>
</gallery>


==Βιβλιογραφία==
==Βιβλιογραφία==


==Πηγές==


==Πηγές==
==Μαρτυρίες==
1. Μαρτυρία του δισέγγονου του Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκη, Νικολάου Φραγκιαδουλάκη<br/><br/>
* Μαρτυρία του δισέγγονου του Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκη, Νικολάου Φραγκιαδουλάκη.


<references />


[[Κατηγορία:Μακεδονομάχοι]]
[[Κατηγορία:Μακεδονομάχοι]]
[[Κατηγορία:Οπλαρχηγός]]
[[Κατηγορία:Πολύτεκνοι]]
[[Κατηγορία:Πολύτεκνοι]]
[[Κατηγορία:Οπλαρχηγός]]
[[Κατηγορία:1986]]
[[Κατηγορία:Καλλικράτη Χανίων]]
[[Κατηγορία:Καλλικράτη Χανίων]]
[[Κατηγορία:Χανίων]]
[[Κατηγορία:Χανίων]]


<div id='CustomDisplayTitle' style='display: none;'>Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκης</div>
<div style='display:none;'>{{DISPLAYTITLE:Φραγκιαδουλάκης Εμμανουήλ}}</div>
<div style='display:none;'>{{DEFAULTSORT:φραγκιαδουλακηςεμμανουηλ}}</div>


<div id='CustomDisplayTitle' style='display: none;'>Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκης</div>{{DISPLAYTITLE:Φραγκιαδουλάκης Εμμανουήλ}}
----------------------


{{DEFAULTSORT:Φραγκιαδουλάκης, Εμμανουήλ}}
''Κάθε αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου θα πρέπει να αναφέρει ως πηγή της αναδημοσίευσης, την ιστοσελίδα '''«Μακεδονομάχοι»''', καθώς επίσης και την αρθρογράφο - συγγραφέα του άρθρου, '''[https://evaggelialappa.gr/resume Ευαγγελία Κ. Λάππα]'''.''

Τελευταία αναθεώρηση της 21:17, 18 Ιουλίου 2024

Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκης
Φραγκιαδουλάκης Εμμανουήλ.jpg
α/α108124
ΕπώνυμοΦραγκιαδουλάκης
ΌνομαΕμμανουήλ
Τόπος καταγωγήςΚαλλικράτη
Νομός καταγωγήςΧανίων
Ημερομηνία γέννησεως1879
Ημερομηνία θανάτου1986
ΠατρώνυμοΣτυλιανός Φραγκιαδουλάκης
ΜητέραΣοφία
Αδέλφια (Συνολικά)5
Τέκνα (Αριθμός)8
Ιδιότητα ΜακεδονομάχουΟπλαρχηγός


Φραγκιαδουλάκης Εμμανουήλ (1879 - 1986) Η ιδιότητά του στον Μακεδονικό Αγώνα ήταν Οπλαρχηγός.

Βιογραφικό

Ο Εμμανουήλ Φραγκιαδουλακης ήταν το πρώτο από τα 5 παιδιά του Στυλιανού και της Σοφίας Φραγκιαδουλακη. Είχε άλλους τέσσερις αδερφούς. Πολέμησε πρώτα το 1897 στον ελληνοτουρκικο πόλεμο έπειτα έφυγε για την Μακεδονία και πολέμησε όλο το χρονικό διάστημα στον Μακεδονικό Αγώνα. Πολέμισε μαζί με τον Ιωάννη Καραβίτη. Μόνο όταν τελείωσε ο Μακεδονικός Αγώνας έφυγε από τη Μακεδονία και γύρισε πίσω. Τραυματηστηκε νομίζω 5 φορές και τη μία ειδικά σώθηκε ως εκ θαύματος. Το 1909 παντρεύτηκε και από εκεί και πέρα απέκτησε 8 παιδιά. 4 αρσενικά 4 θυλικα. Ήταν ένας πατριώτης που είχε πάρα πολύ μεγάλη θέληση να πολεμήσει για την πατρίδα που ακόμα και την κατοχή ήθελε να πολεμήσει. Κατά τη διάρκεια της ζωής του έχασε 2 παιδιά και ειδικά στο δεύτερο από την στεναχώρια του τυφλωθηκε. Από το 1953 έως το 1986 που πέθανε ήταν τυφλός εξαιτίας της στεναχωριας για το χαμό των παιδιών του. Τον πατριωτισμό του τον πέρασε και στα παιδιά του και έτσι την περίοδο της κατοχής ήταν ενεργά μέλη σε αντιστασιακες ομάδες.

Φωτογραφίες

Βιβλιογραφία

Πηγές

Μαρτυρίες

  • Μαρτυρία του δισέγγονου του Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκη, Νικολάου Φραγκιαδουλάκη.



Κάθε αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου θα πρέπει να αναφέρει ως πηγή της αναδημοσίευσης, την ιστοσελίδα «Μακεδονομάχοι», καθώς επίσης και την αρθρογράφο - συγγραφέα του άρθρου, Ευαγγελία Κ. Λάππα.